ÅRETS BRÅKIGASTE 

 17nätverket har tagit vid efter affärsmagasinet Passion for business som tidigare har delat ut priset till kvinnor som på något sätt bryter mark inom näringsliv, företagande, politik och ledarskap. Priset delas ut på 17nätverkets gala i december.

Nomineringen för 2022 är nu stängd och juryn ska överlägga. Juryn består av Monica Born, Anette Yngvesson och Jessica Löfström.

Nästa ansökningsperiod är 20 september till 20 november 2023

Du nominerar genom att skicka mail till info@17natverket.se med följande information:

– Vem du nominerar

   – Ange kontaktuppgifter till personen

– Motivering varför personen bör vinna

 

VINNARE 2022

JohannA ekström

Hon satte strålkastarljuset på de e-handelsbolag som kapitaliserar på feministiska reklambudskap mot målgruppen kvinnor – samtidigt som lejonparten av dessa bolag ägs av män. Därefter följde en välbehövlig debatt om hur liten del av ägandet kvinnor ofta får i dessa bolag – trots viktiga insatser och att de ofta frontar bolagen. Tack ”Årets bråkigaste kvinna” för att du kastat ljus över den mörka verkligheten! Det krattar för en förändring och för att fler kvinnor kommer att få ett större och mer rättvist ägande i de bolag som startas.

VINNARE 2021
INDRA SHARMA

Hon fick tidigt rådet att inte tala för högt om mångfaldsfrågor då det skulle ligga henne i fatet i hennes karriär men har valt att göra precis tvärtom. Hon lyfter frågan kring vikten av entreprenörskap och mångfald inom tech-branschen högt och med både ord och handling, hon anser att lyfta rättvisefrågor är en del av hennes ansvar som näringslivsprofil.

 

vinnare 2020

                                HELENA PALMGREN

”Med minimala resurser och stödfunktioner har Helena Palmgren gått i bräschen för den fria flytträtten av pensioner. Hon har använt sin röst, sitt stora engagemang och sin argumentationsförmåga för att få genomslag till förmån för pensionsspararna.”

vinnare 2019

Karin Lindahl- Indiska

”Det började med uppdraget att förändra – och slutade med att hon köpte upp hela det krisdrabbade företaget. På två år har hon som VD och ensam ägare lyckats vända bolagets storförlust till vinst. Hon har gjutit nytt mod hos sina anställda genom att med mod, driv, transparens, nya idéer och starkt ledarskap driva tillväxt i en allt tuffare retailmarknad. Krisen är inte över men hennes prestation ger eko i detaljhandeln.”

Share This