17NÄTVERKETS HEDERSPRIS- ÅRETS BANBRYTARE

Priset delas ut till en modig person som genom att bryta mark inom näringsliv, företagande och ledarskap har krattat för kvinnors möjlighet att bygga och äga stora bolag.

Denna modiga person kan vara en kvinna eller man, det kan både vara en entreprenör eller inneha en roll inom svenskt näringsliv. Det viktiga är att personen i fråga gjort en banbrytande handling och visat mod och vågat ta risk för något de tror på, och därigenom inspirerat eller underlättat för andra kvinnor.

 

VINNARE 2023

SUSANNE NAJAFI &
SARA WIMMERCRANTZ

Med en beundransvärd envishet tar investerarduon ständigt chansen att föra näringslivets ojämställdhet och ojämlikhet på tal. Och med sitt riskkapitalbolag Backing Minds lever de som de lär genom att investera kapitalet på ett mer jämställdt, jämlikt och hållbart än gemene investerare – för de här kvinnorna är smarta nog att inse att det ger bäst avkastning.

Tillsammans är ni Sara Wimmercrantz och Susanne Najafi oerhört konsekventa i ert budskap och ni ser till att få ut det i allt från intervjuer och politiska forum, till sociala medier och poddar. Det ni gör är imponerande på alla sätt och vis och därför vill 17nätverket ge er utmärkelsen ”Årets banbrytare” 2023!

 

VINNARE 2022

JohannA ekström

Hon satte strålkastarljuset på de e-handelsbolag som kapitaliserar på feministiska reklambudskap mot målgruppen kvinnor – samtidigt som lejonparten av dessa bolag ägs av män. Därefter följde en välbehövlig debatt om hur liten del av ägandet kvinnor ofta får i dessa bolag – trots viktiga insatser och att de ofta frontar bolagen. Tack ”Årets bråkigaste kvinna” för att du kastat ljus över den mörka verkligheten! Det krattar för en förändring och för att fler kvinnor kommer att få ett större och mer rättvist ägande i de bolag som startas.

VINNARE 2021
INDRA SHARMA

Hon fick tidigt rådet att inte tala för högt om mångfaldsfrågor då det skulle ligga henne i fatet i hennes karriär men har valt att göra precis tvärtom. Hon lyfter frågan kring vikten av entreprenörskap och mångfald inom tech-branschen högt och med både ord och handling, hon anser att lyfta rättvisefrågor är en del av hennes ansvar som näringslivsprofil.

 

vinnare 2020

                                HELENA PALMGREN

”Med minimala resurser och stödfunktioner har Helena Palmgren gått i bräschen för den fria flytträtten av pensioner. Hon har använt sin röst, sitt stora engagemang och sin argumentationsförmåga för att få genomslag till förmån för pensionsspararna.”

vinnare 2019

Karin Lindahl- Indiska

”Det började med uppdraget att förändra – och slutade med att hon köpte upp hela det krisdrabbade företaget. På två år har hon som VD och ensam ägare lyckats vända bolagets storförlust till vinst. Hon har gjutit nytt mod hos sina anställda genom att med mod, driv, transparens, nya idéer och starkt ledarskap driva tillväxt i en allt tuffare retailmarknad. Krisen är inte över men hennes prestation ger eko i detaljhandeln.”

Share This