Idag har vi vår första riktigt stora gala!
december 10, 2019

Som initiativtagare och ordförande i 17 vill jag lova att den 10 december, självaste Nobeldagen, kommer att bli en av 17´s starkaste och största traditioner och jag hoppas att ni alla vill vara mer varje kommande år framöver. Vi har valt att kidnappa självaste Nobeldagen eftersom vi behöver hylla kvinnor mer under Nobeldagen- som historiskt ägts av ”gubbar”.

I dagens samhälle är det viktigt med förebilder. Vi kommer därför att se till att synas och höras så mycket vi kan. Att vara tillrättalagd och korrekt är inte en del av vår strategi. Vi tänker att det är bra att sticka ut, säga vad man tycker och vara lite obekväm. Därför är vi så enormt glada över att 17nätverket har tagit vid efter affärsmagasinet Passion for business som tidigare har delat ut priset ”Årets Bråkigaste” till kvinnor som på något sätt bryter mark inom näringsliv, företagande, politik och ledarskap.

Jag vill att Sverige skall bli världens främsta entreprenörsland. Om Sverige ska bli det så behöver hela Sveriges befolkning starta och driva bolag, inte bara männen.

17s mission och vision är att inte bara få fler kvinnor att starta bolag, utan att bygga den riktigt jäkla stora. Vi vet att med stora bolag får du makt. Vi vet att med pengar får du makt. Och vi vet framförallt allt att med ägande får du makt, och att makten sitter i ägandet! Med makt kan du förändra. Vi behöver bli fler kvinnor i makten runt om i vårt samhälle och i världen så att Sverige blir det fantastiska land vi vet att Sverige kan bli och att vi får en bättre värld.

De sa att vi var 17 stycken kvinnor som grundat bolag som omsätter över 50 milj sek. I kväll blir vi 55 som tillsammans omsätter nästan 10 miljarder.Nu är vi verkligen en maktfaktor i svenskt näringsliv som kan förändra – och det kommer vi att göra!

Tack ni som stöttar oss och därmed kvinnligt entreprenörskap och låt oss nu hjälpas åt att inspirerar varandra till att göra denna kväll 17s mest minnesvärda kväll för kvinnligt entreprenörskap. 

Jessica Löfström, Initiativtagare 17 nätverket 

Senaste inläggen

Share This